Nyomtatás
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Az esemény az ukrán és a magyar himnusz eléneklésével kezdődött. Az ünnepséget Halász Dezső, helyi református lelkész nyitotta meg, Isten Igéjét helyezve minden jelenlévő szívére.

Ezután Faragó László, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy Kárpátalja lakossága híres vendégszeretetéről, és ez Beregújfalura is igaz. Ezek az alkalmak kiválóak arra, hogy épüljünk belőlük, ez esetben ez hatványozottan érvényes, hisz gyermekekről van szól, s ők azok, akik a jövőt építik. Öröm látni, hogy ukrán és magyar gyermek együttesen örül és odafigyel egymásra – mondta.

Bimba Ferenc, a járási közigazgatás alelnöke és Simon Gyöngyi, a járási oktatási, ifjúsági és sporthivatal vezetője is köszöntötte a jelenlévőket, jó szórakozást kívánva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szólt az egybegyűltekhez Tóth Bertalan, a KMKSZ Beregújfalui Alapszervezetének elnöke is. Megköszönte a részvételt mindenkinek, akik a rossz idő ellenére is eljöttek. Kiemelte, mennyire fontos, hogy ápoljuk és továbbadjuk hagyományainkat gyermekeinknek, ahogyan kulcsfontosságú az is, milyen példát mutatunk a gyermekeinknek, milyen alapot, milyen légkört teremtünk számukra. Szóljon ez a nap az örömről és az összefogásról – hangsúlyozta.

Végül Nagy Renáta, a Beregújfalui Általános Iskola igazgatója üdvözölte a vendégeket. Elmondta, hogy igyekeznek a gyermekeknek olyan feltételeket teremteni, hogy vidám gyermekkoruk legyen, mert ők a legfontosabbak, ők a jövő nemzedéke.

A megnyitó után az időjárás is jobbra fordult, s napsütéses vidám nap várta az érkezőket. Az esemény további részében különböző fellépők váltották egymást, többek között a helyi Black Dance tánccsoport, a Kisbégányi Erzsébet néptánccsoport, a Beregújfalui Általános Iskola diákjai, a Beregújfalui Hóvirág hagyományőrző csoport.

A kicsik mindemellett kipróbálhatták a körhinta, az ugrálóvár, a trambulin nyújtotta szórakozási lehetőségeket, sőt minden gyerek résztvevő ingyen fagylaltot kapott a gyermeknapon.

A nap csúcspontja a Sodró együttes koncertje volt. Ezt követően a felnőtteknek hajnalig tartó mulatságban volt részük, melyről Molnár Károly és Orosz János gondoskodott.

A gyermeknap a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Forrás: Kárpátalja.ma.

Forrás: GoogleNews