Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Micik Júlia, az iskola igazgatónője ünnepi beszédében arra hívta fel a végzősök figyelmét, hogy mostantól döntéseiket önállóan, még nagyobb felelősséggel kell meghozniuk, és a vállukra kerülő ballagási tarisznya tulajdonképpen egy jelkép, amelyben az élet minden nehézségét és örömét kell majd cipelni.
Az igazgatónő a ballagók mellett külön szólt az iskola diákjaihoz, a kollégákhoz, a szülőkhöz, végezetül pedig azt kívánta a végzősöknek, hogy legyenek áldássá a hétköznapokban.

Köszöntőt mondott még dr. Nagy Petronella, a Beregszászi Magyar Konzulátus konzulja, Babják Edit, a Városi Oktatási Osztály vezetője, Dzerin Andrea, a városi oktatási osztály módszerésze. Maksai Attila, református lelkipásztor, valamint Molnár János, római katolikus plébános sok áldást kívánt a végzősöknek.
Babják Zoltán, Beregszász polgármestere a szíve csücskének nevezte a 4. számú iskolát, egyrészt, mert ez az intézmény van a legközelebb a polgármesteri hivatalhoz, másrészt mert a gyermeke is itt, jó kezekben vérteződik fel a tudás tárházából.

A továbbiakban köszönő okleveleket vehettek át azok, akik évek óta aktív erkölcsi, szellemi, illetve anyagi támogatói az iskolának, valamint okleveleket kaptak azok a diákok, akik a különböző tantárgyi vetélkedőkön kiemelkedő eredményeket értek el.

A tanári kar nevében Orbán Erika, a 11. B osztályfőnöke búcsúzott a végzősöktől, a ballagó diákok közül pedig Varga Orsolya, Braunstein Boglárka, és Dávid Klaudia elevenítették fel az itt töltött évek legemlékezetesebb momentumait.

Jakab Tamás, a 11. B osztály végzőse Was Albert: Üzenet haza című versét mondta el, majd a díszes ballagási tarisznyát a végzősöknek adományozó tizedikesek nevében Jurcsenko Vanessza köszöntötte a ballagókat. Egy-egy dallal búcsúztak el az elsősök is, a végzősök szüleinek nevében pedig Kacsur András mondott köszöntőt.
Az érzelmekben gazdag beszédek végén a 11. A és B osztály végzősei is összeálltak egy búcsúdalra, az Ismerős arcok ,,Nélküled” című számának előadása végén kevés szem maradt szárazon…

(jakab)

Forrás: GoogleNews