Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tanévzáró beszédében az igazgató köszönetet mondott a támogatóknak, akiknek köszönhetően a következő tanévben három korszerű szaktanteremmel, műfüves pályával gazdagodhat az iskola. Az elért eredményekről röviden számokban: 80 dobogós hely a járási, 10 a megyei és 87 a KMPSZ által kiírt tantárgyi vetélkedőkön, 7. hely a Kárpát-medence legjobb ifjú matematikusainak megmérettetésén… Ezekről az eredményekről elismeréssel szólt Simon Gyöngyi, a járási oktatási osztály vezetője és Petruska István, a Beregszászi Járási Közigazgatás elnöke is, akik oklevelekkel és pénzjutalommal ismerték el a legjobbak teljesítményét, illetve felkészítő tanáraik munkáját.

Nem a meghátrálás emberei, hanem a hitéi vagyunk, biztatta Pál apostol szavaival a végzősöket Zubánics László, az UMDSZ elnöke, aki a hit és az elkötelezettség fontosságát hangsúlyozta. Udvari István, a gimnázium első, nyugalmazott igazgatója a gimnázium indulására emlékezett, s elismeréssel szólt az itt folyó munkáról. Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka levélben köszöntötte a tanévzáró résztvevőit, a végzős diákokat. Akiknek életére Taracközi Ferenc lelkipásztor kérte Isten áldását.

Idén harminckét beregszászi magyar gimnazista vállára akasztották fel a tarisznyát. Amibe az ünnepségen sok jókívánságot, bölcs tanácsot helyeztek útravalóul az osztályfőnökök – Kázmér-Bálint Zsuzsanna és Nedbál Klára – is. Mindezt, illetve az itt szerzett tudást, a jó szóval nevelést, a szülői gondoskodást a végzősök igencsak színvonalas zenés-irodalmi összeállítással és virággal köszönték meg.

Kovács Erzsébet

Forrás: GoogleNews