Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A ballagási ünnepségre hivatalos volt a falu apraja-nagyja, a helyi kultúrház gyorsan megtelt rokonokkal, ismerősökkel, érdeklődőkkel. A meghívott vendégek, így a Péterfalvai Polgármesteri Hivatal munkatársai, továbbá a tiszaháti oktatási-kulturális intézmények vezetői, pedagógusai az első sorokban foglaltak helyet.

Komoly előkészületek előzték meg a premiert! De a szorgalmas gyakorlásnak meg is lett az eredménye. A hetek óta gyakorolt versek, énekek és táncok hatalmas sikert arattak. Az óvó nénik nagy szeretettel vették körbe kis pártfogoltjaikat, és még egyszer, így együtt utoljára, a színpadon velük együtt mozogtak, énekeltek. A középső csoportosok adták át a tarisznyát, és műsort mutattak be a nagyok tiszteletére.

A lelki útravalót és meglepetés ajándékokat Ötvös Károly református tiszteletestől vehették át a következő ige kíséretében: „Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” János 8,12 A hitre nevelés fontos a forgolányi óvodában, derült ki a látottakból. Isten szeretetével körbevéve, csupa vidám és egészséges lelkületű gyermek kerül ki e tanintézményből. Öröm látni, mivé cseperedtek az elmúlt évek alatt a most távozók is. Biki Irén óvodavezető így búcsúzott tőlük:

- A ballagás napján ünneplőbe öltöztetjük a szívünket. Kiléptek a mesék birodalmából, és szeptemberben kis elsősként nyitjátok meg életek egy új, nagy fejezetét. Mi, óvodapedagógusok igyekeztünk szeretettel, türelemmel és jó példamutatással nevelni titeket. Figyelembe vettük egyéni képességeiteket, sajátosságaitokat, és arra törekedtünk, hogy önmagatokhoz képest optimálisan fejlődjetek. Jól érezzétek magatokat, örömmel járjatok óvodába és örömmel készüljetek az iskolába is, hogy kiegyensúlyozott felnőtt váljon belőletek.

A szülők és a pedagógusok együttműködéséről szólva, kiemelte, mennyire fontos a csapatmunka a kicsik nevelésénél. Reményét fejezte ki, hogy a most menni készülő hatévesek értékes emlékeket visznek magukkal és pár év elteltével szívesen gondolnak majd vissza kedves ovijukra.

Bodnár Diána

Forrás: GoogleNews