Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a nagyváradi Tanoda Egyesület, valamint a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely rajzpályázata, 8-16 éves fiatalok részére.

„Mindenünk e zászló, sosem hagyjuk el” szól a János vitéz dalrészlete, melyből kiragadtuk a rajzpályázatunk címét.

A zászló – mint a pályázatunk központi témája – nemzeti hadtörténelmünk ezeréves szimbóluma, a katonai helytállás jelképe, szorosan kötődik a különböző korok hadtörténelmi eseményeihez, kiemelkedő személyiségeihez, helyszíneihez, s ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy szinte megkötés nélkül alkossatok, és pályázati anyagaitokban megjelenítsétek a magyar hadtörténelemről, a honvédelmünkről szóló gondolataitokat. A zászlók rendszerint összeforrnak a címerekkel, s így a pályázati témánk ebbe az irányba is lehetővé teszi a kitekintést.

Jelenítsétek meg a különböző korok katonai zászlói alatt küzdő ismert, vagy ismeretlen katonahősöket, nemzeti hadtörténelmünk jelentős eseményeit, helyszíneit!

Nem elvárásunk, hogy a pályamunkákon kötelező zászlónak lennie, hiszen a zászló által szimbolizáltak anélkül is érzékeltethetőek, de azt kérjük, hogy ha konkrét személyt vagy eseményt jelenítetek meg, akkor a hozzá kapcsolódó magyar történelmi zászló szerepeljen az alkotáson.

A pályamunkák leadásának vagy postára adásának határideje: 2017. március 20.

Személyes leadásra Székesfehérváron és Nagyváradon is van lehetőség.

A pályázatunkra egyéni, vagy 2-4 fős csoportok által készített, alkotásokat várunk, A/2, vagy annál kisebb méretben.

A pályázati felhívás és a részletes kiírás a HTBK Székesfehérvári Szervezete honlapján – www.htbkszfvar.hu – olvasható.

Legyetek részesei hadtörténelmünk sokszínű megjelenítésének!

 
 

Forrás: Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség