Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén immár 6. alkalommal került megrendezésre a Jankovics Mária Alkotótábor. Az alkotótábornak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakképző Intézete és a Kölcsey Szakkollégium adott otthont. A táborokba a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség vetélkedőin sikeresen szereplő fiatalok kaptak meghívást, ezen kívül minden érdeklődőt szeretettel láttak a szervezők.

 

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében idén immár 6. alkalommal került megrendezésre a Jankovics Mária Alkotótábor. Az alkotótábornak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakképző Intézete és a Kölcsey Szakkollégium adott otthont. A táborokba a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség vetélkedőin sikeresen szereplő fiatalok kaptak meghívást, ezen kívül minden érdeklődőt szeretettel láttak a szervezők. A több mint 60 jelentkezőnek augusztus 8 - augusztus 13. között volt lehetősége bővíteni, csiszolni a művészetek iránti hajlamát, melyben több szakember volt a résztvevők segítségére: Kulin Ágnes, Dancs Tünde, Néger Krisztina, Kalitics Erika, Kalanics Éva, Oláh Marietta.

 

A Jankovics Mária Alkotótáborban azok a gyerekek vehettek részt, akik szeretnek rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni, korongozni, makramézni, origamizni, ikebanát készíteni, fonalgrafikázni, s egy nagyszerű hetet együtttölteni hasonló korúakkal. A táborban részt vehettek egyrészt azok, akik eredményesen szerepeltek a KMPSZ által szervezett tantárgyi vetélkedőkön, ezen kívül azok, akik részt vettek a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által hirdetett Kárpátalja a művészetben, művészet Kárpátalján című rajzpályázaton, valamint mindenki más, aki érdeklődéssel van a képzőművészetek iránt.

A tábor a hagyományoknak megfelelően ünnepélyes zárással végződött, ahol megtekinthették a héten készült munkákat és egy feledhetetlen estét tölthettek együtt a résztvevő ifjú művészek.

A tábor megvalósítását a Bethlen Gábor Alap támogatja.

 

 
 
 
 

Forrás: Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség