Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

2016. augusztus 1-én kezdetét vette a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola falain belül a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség által rendezett Abacus matematika tábor, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

 

A megnyitóra a főiskola átriumában került sor, melyet megtisztelt jelenlétével Orosz Ildikó, a KMPSZ elnökasszonya és Kulin Judit, a matematika tábor szervezője és szakmai felelőse, aki elsősorban tájékoztatott mindenkit a matematika tábor házirendjéről, a szórakozási lehetőségekről. A színes programok nemcsak a matematika területén foglalkoztatják a gyerekeket, hiszen a szervezők igyekeztek a nagy kánikulára való tekintettel eleget tenni a kirándulni vágyók igényeinek is egy egész napos körúttal Kárpátalján. Ebből a célból látogatnak el a résztvevők Munkácsra a Feszty-körkép emlékműhöz, az idei Feszty Árpád emlékév aktualitása miatt, a Vereckei-hágóra és a strandolni vágyók kedvében járva a Dédai tavon való fürdőzés is a programsorozat részét képezi.

 

A táborosok két csoportban vesznek részt matematikai előadásokon és vetélkedőkön, illetve gyakorlatot szereznek a táblás játékok, a vonalgrafika és a kártyajátékok terén, melyen mind fejlesztik a logikai készségeiket.

A szervezők a reál vonal mellett fontosnak tartják az idei számos jubilálás okán a mindennapos történelmi előadások megtartását, melyek a magyar történelem fontos eseményeit és személyeit ismerteti bővebben az érdeklődő fiatalok számára, mint például Széchenyi Istvánt vagy az ’56-os forradalmat.

 

Ebben a táborban a sportolás szerelmesei kosárlabdázással és asztaliteniszezéssel tölthetik el szabadidejüket, valamint nagy közös élményként együtt nézik majd meg a táborlakók az Olimpia megnyitóját.

A tábor megnyitását Orosz Ildikó köszöntő beszéde zárta, aki jó szórakozást, eredményes munkát és kellő fáradtságot kívánt a gyerekeknek és az oktatóknak.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

 
 

Forrás: Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség