Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Beszámoló a Zánkai vakációról

 

 

2019. augusztus 11.-én a KMPSZ szervezésében 40 tanuló és 6 kísérő indult el a Nagydobronyi Középiskolából a Balaton irányába, hogy megkezdje nyári vakációját a Káli-medence festői környezetében, Tihany és Badacsony között a Zánkai Erzsébet-táborban. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos programmal – például sárkányhajózás, kalandpark, táncház, koncertek, vicces kémiai-fizikai kísérletek, nem adom fel programmal – várt bennünket és a többi táborozót. Legyen szó hagyományőrzésről, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet vagy a tudományok területéről: széles volt a programkínálat, s évről évre egyre több lehetőség és rengeteg élmény várja a gyermekeket. Olyan eseményeken is részt vehettek a kárpátaljai magyar iskolások, melyekre máskor nem lett volna lehetőségük.

Egyik diákunk, Gábor Anna így fogalmazta meg véleményét az ott töltött napokról: „Bár már ezelőtt is részt vettem Erzsébet táborokban, még idén is találkoztam újdonságokkal és érdekes lehetőségekkel. A strandolás mellett sokféle programon vettünk részt. A személyes kedvencem a kalandpark, sportnap és az éjszakai bátorság próba volt. Az éjszakai bátorságpróbán, bár sokszor megijedtem, a végén jó emlékkel tértünk haza, mert sikerült megoldanunk a feladatot. A kalandpark pedig próbára tette ugyan az erőnket és az ügyességünket, s picit fáradtan, de büszkén másztunk le a pálya végén. A sportnapon rengeteg szám volt. Meglepő, hogy mennyi tehetséggel voltunk körülvéve, én magam trófeát ugyan nem nyertem, de élményt és tapasztalatot igen. Köszönöm, hogy részt vehettem a táborban, remélem, jövőre is találkozunk.” 

Nagy örömünkre diákjaink eredményesen szerepeltek különböző rendezvényeken. Sok tehetség bukkant fel a Ki Mit Tud? versenyen. Iskolánk képviseltette magát népzene, ének, tánc és egyéb kategóriában is. Örömmel vettük, amikor iskolánk egyik tanulója, Balog Beatrix zene kategóriában oklevelet szerzett. Ő volt az, akinek a ping-pong bajnokságot is sikerült megnyernie, halmozva ezzel a díjakat. Ügyes kézilabdajátékával és a Zánkatlon aktív résztvevőjeként szerezte meg dicsérő oklevelét a Tábor legsportosabb lánya, Tamási Anna. Gratulálunk és büszkék vagyunk tanítványainkra, s reméljük ez még több motivációt ad mindazoknak, akik idén nem vehettek részt ezen a csodálatos, feledhetetlen, élményekben gazdagon telt héten.

Végül pénteken, a hét megkoronázásaként a kárpátaljai csoport a Fővárosi Nagycirkusz vendége lehetett. Megtisztelő volt számunkra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence köszöntött bennünket. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, mindenkinek maradandó élményekben volt része. Ezután a Gundel étterem vendégei lehettünk, ahol finom ebéd várt bennünket. Köszönettel és hálás szívvel tértünk haza, emlékezetünkbe vésve a hat nap minden egyes percét.