Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Egy szívem van…

Ha száz szívem volna:

Mind érted dobogna,

Szelíd arcod mind a százban

Napfényként ragyogna.

Áldjon meg az Isten

Jártadban, keltedben.

Hová nézel a virág is

Ott nyíljék legszebben.

 

Milyen csodálatos dolog, hogy amikor a természet megújul, s az év legszebb hónapja van, az első vasárnap mindenhol egy  valakit köszöntenek a gyermekek: az Édesanyákat. Nem tudjuk szavakba foglalni, hogy mit jelent nekünk gyerekeknek az édesanya.

Ezekben a napokban a gyerekek és a felnőttek virágokkal sietnek haza, a szülői házba, hogy köszöntsék az édesanyát, a mamát. Megköszönjék az édesanyáknak azt a tengernyi jóságot, szeretetet, amit szavakkal alig lehet kifejezni.

 Minden meghitt szó, minden virág kevés és szegényes cserébe azért, amit édesanyáink tesznek gyermekeikért. Hála, szeretet, köszönet-e három szó melengeti most a drága anyai szívet.

A Nagydobronyi  Középiskola tanulói 2019.május 5-én  ünnepi műsorral kedveskedtek az édesanyáknak, nagymamáknak, nevelőanyáknak. A koncert az iskola énekkarának összeállításával kezdődött. Az 5. és 7.-ik  osztály tanulói verses montázsok segítségével tették feledhetetlenné és szívmelengetővé ezt  a gyönyörű ünnepet. A műsort iskolánk tánckarának színvonalas fellépése zárta.

A virágcsokorért, a kézcsókért a mama köszönete a simogatás, melynél lágyabb, melegebb kapcsolat nem létezik, ez csak a gyermek és az édesanya sajátja. Anyák napja csak egyszer van egy évben, de ne feledjük: oly sokat köszönhetünk Édesanyánknak, hogy az év minden napja is kevés hálánk lerovására.