Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Az ébredő természet csodálatos világa arra késztet minden embert, hogy többet tartózkodjon a friss levegőn a természetben. A gyerekek is vígan futkároztak az iskolaudvaron élvezve a tavaszi levegő kellemes illatát.

Az állatok világa című héten az élővilág állataival foglalkoztunk. Utánoztuk a gólyát, példát vettünk a fecske szorgalmáról. Sokat olvastunk az állatokról.

Megismerkedtünk a házi kedvencek biztonságos tartásával és felhívtuk a figyelmet a róluk való megfelelő gondoskodásra. Megtanultuk az alapvető higiéniai szabályokat, melyek a kis kedvencek tartásánál fontosak. A háziállatok hasznosságát és értékeit elemeztük. Megismerték az állatvilág sokféleségét: osztályokra tagoltuk őket (emlősök, halak, madarak, rovarok). Megtanultunk szótagolni és mondatokat szerkeszteni. Bővült szókincsünk és ukrán tudásunk.

A természet megóvásának és az állatok védelmének továbbra is nagy figyelmet szenteltünk. A felelősségérzet fejlesztése mellett kiterjedt a figyelmünk az állatok iránti gyengédségre, szeretetre, a jóindulatú bánásmódra, hisz csak az lehet emberséges ember.