Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

így emlékeztünk a magyar kultúra napjára…

Képtalálat a következőre: „a Magyar Kultúra Napját.”

Kölcsey Ferenc 196 éve, 1823. január 22-én írta meg a Himnuszt, nemzeti imádságunkat. Ebből az alkalomból,a magyar kultúra napján, a Nagydobronyi Középiskola 5-10.osztályos tanulói egy emlékező műsorral készültek. Felelevenítették a Himnusz sorait, hallhattuk a mű keletkezésének történetét, hatását,utóéletét.A verses- zenés- táncos összeállítás központi gondolata a haza, a szülőföld szeretete, tisztelete.

Iskolánk tanulói könyvkiállítást tekinthettek meg a könyvtárban, faliújság hirdette és emlékeztetett a neves eseményre.

Van egy dal, amit előbb megtanulsz, még mielőtt a tartalmát megértenéd. Amíg pici vagy, csak hallgatod: a televízióban, amikor a győztes magyar sportolók tiszteletére felkúszik a rúd csúcsára a piros – fehér – zöld nemzeti lobogónk. Vagy az iskolai és városi ünnepélyeken, ahol tiszteletadással és meghatottan éneklik együtt a résztvevők. Aztán egy idő után magad is megpróbálod énekelni, s egyre biztosabban dalolod a többiekkel. Amire az iskolában tanulsz róla, már ismered, szereted, hozzád tartozik ez a dal: a magyar Himnusz.

1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Ezen a napon különböző rendezvények emlékeztetnek bennünket évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra.

A megzenésített Himnusz 1844. augusztus 10-én csendült fel először nyilvános ünnepségen az óbudai hajógyárban a Széchenyi – gőzös vízre bocsátásakor. Hivatalos állami ünnepségen a budai Mátyás-templomban szólalt meg először 1848. augusztus 20-án.

A magyar kultúra egyidős Magyarországgal. A magyar nép életét, gondolatvilágát, hovatartozását, helyét a világban kultúránk ismerete adja.

Kultúránk mutatja, bizonyítja eredetünket, létünket: A múltat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek!

Mindenki a szülőföldjét szereti elsősorban, többre tartja a földkerekség más tájainál, és honának minden szülöttje leginkább az övéinek életét vágyik megismerni. Légy ember- ez a cél; légy magyar – ez a legjobb eszköz! Anyanyelvünk legdrágább örökségünk. Ha magyarok akarunk maradni, ragaszkodnunk kell nyelvünk helyességéhez és tisztaságához.

A műsor végén tanulóink felhívták a figyelmet arra, hogy az elhangzott gondolatokat nemcsak eszünkkel, de szívünkkel is értenünk kell. Reményüket fejezték ki, hogy eljutottak e szép szavak lélektől lélekig.