Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Egyformák vagyunk, s mégis különbözünk

Egyformák vagyunk, s mégis különbözőek, a téma mindig aktuális: milyenek is vagyunk valójában, mi tesz minket különlegessé, hogyan viszonyuljunk embertársainkhoz. 

A gyerekekben eredendően nincs semmiféle előítélet. De mi, felnőttek, akaratlanul is beléjük neveljük olyan mondatokkal, amiket talán észre sem veszünk.

Sokfélék vagyunk és mégis mindannyian EGY-ek, mert egy tőről fakadunk. Nem is gondolná az ember, hogy a gyerekek mindegyike mennyire otthon van ebben a témában. Véget nem érő beszélgetések, viták alakultak  ki közöttük. Mindenki kifejtette saját gondolatát. Örömmel kerestek közös tulajdonságokat egymásban kártyajátékok segítségével, de a különbségeket is hamar észreveszik. A másság  fogalmát sajátos módon magyarázzák, s majd minden gyerek ismer olyan embert, aki tőle különbözik valamilyen módon.

Ez a hét főleg a kommunikációs és szituációs  játékok jegyében telt. Az olyan fogalmakat, mint a tolerancia, előítélet, nyitottság, elfogadás csak élményszerű megtapasztalással válhattak számukra világossá. Különböző szerepjátékokban megtapasztalhatták, milyen egy olyan személy bőrében lenni, aki másmilyen. A tanmeséknek is nagyon örültek, amiket örömmel el is játszottak. A másoktól hallott történetek őket nyitottá, a „mások bőrébe bújás” elfogadóvá teszi a gyerekeket.

Közös felelősségünk egymás elfogadása és segítése. Gyerekeink jövőjének záloga lehet, hogy előítélet nélkül éljék az életüket, más, tőlük eltérő családi, szociális és vallási háttérrel rendelkező, érzelmi vagy testi adottságaiban különböző társaikkal.