Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

 Talán ez az, „ Az ember és az egészsége”- hét, amit a gyerekek mindegyike élvezett és a munkákban, ismeretszerzésben  lelkesedéssel  vett részt. Mivel elég sok az osztályban a beteg gyerek, ezért még fontosabbnak érezték azt, hogy megtanulják, mit kell tenniük annak érdekében, hogy egészségesek maradjanak.

Főként csoportokban dolgoztak, s minden csoportnak az egészség három fő tényezőjéről kellett kutatómunkát végezni. Az első csoport az egészséges táplálkozásról, a második a testmozgás fontosságáról, a harmadik pedig a megfelelő tisztaságról gyűjtött képeket, információkat.

 A beszámolókban minden gyerek megosztotta tudását a többi csoport tanulóival.

 A tanórákon is hasznosították tudásukat: zöldségek és gyümölcsök segítségével állítottak össze rövid szöveges feladatokat játékos formában, ukránul megtanulták a fontosabb szavakat, kifejezéseket ebben a témában. A már tanult betűkből szavakat alkottak, s le is írták őket. Ételpiramist készítettek, s színeztek, mikroszkóp segítségével a kéz felszínét vizsgálták meg. természetesen rengeteg mozgásos játékot játszottak. Nagy élmény volt a számos oktató kisfilm, amelyekből meseszerűen tanultak a testmozgás lehetőségeiről, a tisztálkodásról és az egészséges táplálkozásról.

 A három csoport, ötvözve tudását, megalkotta saját lapbookját, amibe beletették a témával kapcsolatos tudásukat. Szorgos kezecskéjük munkáját sokáig megőrizzük, hogy ne felejtsék el:  FŐ AZ EGÉSZSÉG.