Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Nem érti ezt az a sok ember,

Mi áradt itt meg, mint a tenger?

Miért remegtek világrendek?

Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.

De most sokan kérdik: mi történt?

Ki tett itt csontból, húsból törvényt?

És kérdik, egyre többen kérdik,

Hebegve, mert végképp nem értik -

Ők, akik örökségbe kapták -:

Ilyen nagy dolog a Szabadság?...

                                                               (Márai Sándor: Mennyből az angyal)

 

Az ünnep – legyen szó akár egyetlen személy, egy család, egy kis közösség vagy egy nemzet alkalmi vagy ciklikusan visszatérő ünnepéről – különleges esemény. Ilyenkor másképp viselkedünk, mint a hétköznapokon. Máshogy öltözünk, másfajta előírásokat követünk, másféle tevékenységeket végzünk. Máshogy rendezzük be magunk körül a teret.

A nemzeti ünnepeknek kettős természetük van. Egyszerre fűzik az ünneplőket a múlthoz és a jelenhez. A közös történelem kitüntetett eseményeinek rendszeres felidézése erősíti az államhoz, illetve a nemzethez való tartozás érzését. Ezek az ünnepek ugyanakkor a mának szóló üzeneteket is közvetítenek az emberek felé. A középpontjukban álló események többnyire valamilyen fordulópontot jelölnek az ország történetében. S rendszerint kapcsolódik hozzájuk egy-egy olyan

szimbólum is, amely alkalmas az összetartozás látható módon való kifejezésére.

Ma 1956. október 23-ára emlékezünk. 1956 máig ható példája annak a hősies erőfeszítésnek, amelynek következtében a nemzet újra fel tudott emelkedni létének egyik mélypontjáról és ha csak néhány napra is, de ki tudta vívni szabadságát.

Iskolai programok keretében emlékezett meg a Nagydobronyi Középiskola az 1956. október 23-i eseményekről. Az iskola diákjai számára prezentációra épülő interaktív foglalkozás került megrendezésre, mely során a személyes kapcsolatokra építve, a hős és az együttműködés, összefogás fogalma volt a középpontban. A korszak képi világát megidéző fotók és videók alapját képezik az órának, így változatos, 21. századi eszközöket is megjelenítő élményalapú tanulás és tiszteletadás zajlott az 1956-os hősök emléke előtt fejet hajtva.

Varga Sándor magyartanár rendhagyó órát tartott, ahol a tanulók felidézhették mi történt 1956. október 23-án.

A 10.A osztály tanulói referátumokat készítettek a témával kapcsolatban.

Az iskola bejáratánál fotókból és versekből álló kiállítást tekinthettek meg a diákok és a szülők, fekete gyászfa tisztelgett az elhunyt hősök emléke előtt.

Ez az ünnep magába sűríti mindazt, amit a magyarság kívánt, amire vágyott, amit magának követelt. Az ünnep jelkép és tanítás. Jelképe a hősiességnek, tanítás arról a nemzeti egységről, amely a felkelés tüzében, egyéni és közösségi áldozatok között született.

 

Ady Endre:  A Tűz csiholója

(részlet)

 

"Csak akkor születtek nagy dolgok,

Ha bátrak voltak, akik mertek

S ha százszor tudtak bátrak lenni,

Százszor bátrak és viharvertek."