Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A 7. hét témája: „Mi - vállalkozó szellemű gyerekek”

 

Csapatban erős a vállalkozó szellem.

Meglepő módon azt gondolnánk, hogy a kis hatéves gyerekek körében a vállalkozói szellemű oktatás nem szükséges, miért is lenne fontos tudniuk azt a vállalkozóról, hogy általában olyan személy, aki egy feladatra, munkára vállalkozik.

Mégis az elmúlt hét során fel kellett ismernünk, hogy a vállalkozói lelkület igenis ott él bennük. Úgy tűnhet távol áll tőlük a vállalkozás, mégis a mindennapjaikban észrevétlenül jelentkezett, mikor a legodaadóbb kislány felajánlotta a csapattársának, kiviszi ő a vizes poharát, már vállalkozott is pusztán csak jótettből! Gyermeki felfogásuktól a jótétemény, a jószívűség nem idegen, hisz mindannyian egymásra támaszkodva igyekeztek segíteni tanítónak, egymásnak.

A vállalkozói készségek bevezetésén keresztül ösztönöztük a vállalkozói szemlélet kialakulását a gyerekek körében, gondoskodtunk arról, hogy a vállalkozói készségek megfelelően jelenjenek meg az oktatási anyagokban. Különböző foglalkozásokkal ismerkedtünk meg a tanórák alkalmával. Először a családtagok mesterségeit neveztük meg, majd iskolánk dolgozóit soroltuk fel elfoglaltságuk szerint, később kibővítettük ismereteiket régi és új mesterségek megnevezésével. Verseket, dalokat tanultunk a mesterségekkel kapcsolatosan. Játékok segítségével közelebb hoztuk a kis nebulókhoz a mesterségek fontosságát, s felhívtuk a figyelmet a különböző mesterségek értékeire. Többféle fejlesztő feladatlapon keresztül mélyítették el tudásukat a mesterségek témakörében.

Igy a hetedik hét során a gyerekek nap nap után megismerkedtek az őket körülvevő foglalkozásokkal. Megtanulták megkülönböztetni azokat, felkeltettük érdeklődésüket az egyes szakmák iránt.

 

A hét végén ők maguk alkothattak, létrehozva a mesterségek könyvét. Összefoglalva az egész heti tevekénységüket, ezer lehetőség van egy gyereknek a vállalkozásra. A legékesebb példa arra, hogy a gyerekekben él a vállalkozó szellemiség Csukás István klasszikus regénye a Keménykalap és Krumpliorr. Persze nagy barátság az egész történet, de ott van benne a tervezés, a fantázia, a megvalósítás. Ezek a képességek manapság jól jönnek mindenhol munkavállalóként is, hisz nem jellegzetesen vállalkozói képesség, hát miért ne fejlesszük őket már kisgyerekkorban. Annyiban van szükség vállalkozói szellemű oktatásra, amennyiben szükség van a kezdeményezőkészségre, a kitartásra, az autonóm gondolkodásra és a cselekvésre.