Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Nincs szabadság Petőfi nélkül,

ő égette szívünkbe, hogy

több a szabadság, mint az élet,

ez a legszebb népi jog!

   Várnai Zseni Petőfi márciusa című verséből való a fenti idézet. Ez a vers is szerepelt a Nagydobronyi Középiskola idei március 15-ei műsorában, amely az 1848-as forradalom 170. évfordulóján az iskola tanulói okulására, hazafias érzelmeinek ápolására felelevenítette március 15-e eseményeit. A műsor kezdetén Bara Gabriella a forradalom tűzmadaráról olvasott fel egy szép, lírai történetet.

   A legilletékesebb szemtanú, Petőfi Sándor naplójegyzeteiből bontakozott ki a forradalom napjának eseménysora, a vértelen, dicsőséges pesti forradalom lefolyása. Nagy Antónia (11. B), Ráti Alex (9. B), Ráti Szabina (11. B), Orosz Henrietta (9. B) értő és értető felolvasása nyomán megelevenedett a Pilvax kávéház ifjainak lelkesedése, a sajtószabadság kivívása, a népgyűlések és felvonulások hangulata. Az 5. B é 5. C osztály tanulói – név szerint Bara Dorina, Balog Emília, Pinte Alex, Kotyik Amina, Csoma Sándor, Pinte András, Bara Bianka és Balog Kálmán (7. C) – Petőfi Sándor 15-dik március 1848 című versét, a forradalom verses krónikáját tárták a közönség elé. 

   A 7. c osztály tanulói a forradalom néhány versének segítségül hívásával további érzelmi aláfestéssel gazdagították a műsort. Balog Kálmán a Nemzeti dalt adta elő mély átéléssel. Várnai Zseni Petőfi márciusa című versét Szuperák Georgina, Kiss Erika és Hete Csilla mondta el. Nagy László Petőfi Sándor Föltámadott a tenger, Balla Evelin, Verba Bianka, Csoma Dorina pedig Juhász Gyula Március idusán című költeményét adta elő. A műsor végén Dutka Ákos Március 15 című versét Szántó Viola tolmácsolta művészi igényességgel. 

   Az emlékező előadás nem lett volna teljes, ha nem szerepel az iskolai énekkar. Hidi Erika tanárnő tanítványai a következő dalokkal érintették meg a közönség lelkét: Magyar vagyok (Megzenésített vers), Kossuth-nóta, Most szép lenni katonának…, A költő visszatér (Kormorán). 

   A műsor után a kokárdakészítő verseny helyezéseit ismertette Varga Sándor tanár úr. Az idei versenyen többen vettek részt, mint az elmúlt alkalommal. És az sem könnyítette meg a zsűri dolgát, hogy nagyon színvonalas, szép kokárdák kerültek ki az aktívabb gyerekek ügyes kezei közül. Az első helyezésért járó oklevelet és a kokárda formájú tortát Pinte Alex 5. B osztályos tanuló kapta. A második legszebb kokárdát Kiss Roland készítette (4. B). A harmadik helyezést az 5. A osztály egyik csapata érdemelte ki. Mivel ennek az osztálynak egy másik csapata még egy nagyméretű kokárdát alkotott, az osztály különdíjként egy kisebb tortát is kapott. Egyébként minden arra érdemes, nagyméretű háromszínű forradalmi szimbólum készítője egy-egy doboz csokoládét vihetett haza jutalom gyanánt. A kisebbekért tábla csoki járt. A díjak beszerzését anyagilag a KMKSZ helyi alapszervezete támogatta.