Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

      Az emlékezés gyertyái idén is fellobbantak, az emlékversek ma is elhangzottak az aradi vértanúk tiszteletére a Nagydobronyi Középiskolában. A színházterem idén is megtelt az iskola tanulóival és tanáraival, akiket erre az alkalomra emlékező közönséggé kovácsolt össze a nemzeti gyásznapunk alkalmából megtekintett verses-zenés műsor.

    Bevezető beszédet Varga Sándor magyartanár tartott. „A nemzet életének, fejlődésének legfontosabb feltétele a béke. De olykor ezt a békét ellenséges támadás zavarja meg. Igy volt ez 1848 őszén, amikor a császár parancsára Jellasics megtámadta Magyarországot. A szabadságharc nagy véráldozatot követelt a nemzettől. Október 6-án nemcsak az aradi tizenháromról kell megemlékeznünk, hanem a szabadságért életüket adó névtelen katonákról, szabadságharcosokról is!”- irányította a hallgatóság figyelmét a nemzeti gyásznap helyes értelmezésére, megélésére.

     A színpadon a 6. c osztály tanulói, Herceg Kálmán, Hete Csilla, Kiss Boglárka, Verba Bianka, Ráti Dorina, Csoma Dorina, Nagy László, Bálint Jázmin, Szuperák Georgina, Hidi Marianna, Balla Evelin, valamint a 7. a osztályból Kovács Gergő és Ráti Dorina a tizenhárom aradi vértanú rövid életútját és  utolsó mondatait ismertette a közönség okulására. A magyar költészet bővelkedik a szabadságharc vitéz tábornokairól szóló versekben. A műsorban ezek közül Ady Endre Október 6 (Nagy Antónia, 10. b), Hollós Korvin Lajos A tizenhármak idézése (Gábor Anna, 7. a), Bajza József  Haynau-dal (Herceg Kálmán, 6. c), Tóth Kálmán Kik voltak a honvédek (Katona Viktória, 7. a) és Palágyi Lajos Az aradi vértanúk című verse (Nagy Alexandra, 7. b) tette ünnepélyesebbé a megemlékezést.

    Hogy a vértanúk személyisége, gondoltai is jelen legyenek, Mitro Gabriella (11. b) Nagysándor József búcsúleveléből olvasott fel egy részletet, Katona Veronika pedig Damjanics János imáját elevenítette fel.

    A dal sem hiányozhatott az emlékműsorból. Bara Bianka, Katona Eszter (9. a) és Bara Gabriella (9. b) a Lévai József által írt vértanúk balladáját adta elő, Katona Veronika a Kormorán együttes Petőfi visszatér című dalával zárta le reményteljesen a rendezvényt.