Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

A világ olyan gyönyörű, hogy egyre nagyobb felelősség embernek lenni.

Szabó Magda

 

Én és a környezetem

 

A negyedik hét során a gyerekek nap mint nap többet ismertek meg az őket körülvevő környezetből. Reggeli beszélgetőkörök alkalmával elmondhatták, mi mindent láttak, míg az iskoláig értek, esetleg milyen állattal találkoztak útközben.

Rövid mesefilm megtekintése után elemezték a látottakat, növényeket és állatokat ábrázoló számolóanyag segítségével játszva  ismerkedtek a mennyiség fogalmával. Tanulmányi sétát tettek az iskola udvarán, mely során felfedezték, milyen növények találhatók az adott területen.

Megtanulták megkülönböztetni az élő és élettelen természetet, valamint az ember alkotta tárgyakat. Fejlesztő feladatlapok sokaságával mélyítették el tudásukat a környezetismeret témakörében.

Ukrán órákon megtanulták az egészség szempontjából hasznos zöldség és gyümölcsneveket, igyekezve egyszerű mondatokat alkotni a tanult szavakból. Tudatosították az egészséges táplálkozás fontosságát is.

Művészet órán a természet hangjaival ismerkedhettek meg játékos formában: megfigyelték a vízcsobogást, a madárfüttyöt és a kövek összekoccanását. De nem csupán a természet hangjaival ismerkedtek, a többi érzékszervüket is aktívan használták: illatokat és ízeket próbáltak felismerni a „csukott szemmel” c. játék közben.

Az élménynaplóba minden nap lerajzolhatták az adott nap témáját. A hét végén természetes anyagokból alkothattak tárgyakat, összefoglalva egész heti tevekénységüket: mi az, ami körülveszi őket, és milyen csoportokat ismertek meg a környezetből. Megmutattuk nekik, hogyan óvhatják  környezetüket, és mit tehetnek azért, hogy ne váljon a Föld egy kietlen és szomorú hellyé.

A hét összegzéseként elmondhatjuk, kis elsőseink megtanulták: ha óvják és védik a természetet, akkor okosan és előrelátóan cselekednek, mert nem hagyják, hogy felnőtt korukra eltűnjenek az állatok és a növények a Földről. Ezt az üzenetet vitték haza a szülőknek is, hogy bennük is tudatosuljon a természet védelmének fontossága.

Hadar Judit, a Nagydobronyi Középiskola tanítőnője

 1. «Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний»

 2. A 7. hét témája: „Mi - vállalkozó szellemű gyerekek”

 3. Вшанування Дня Захисника України у Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ст.

 4. Szülőföldem

 5. Моя Батьківщина

 6. Моя Батьківщина (2)

 7. Október 6. Az aradi vértanúk emléknapja

 8. Az ősz hete az első osztályban

 9. Тиждень осені у першому класі

 10. Тиждень осені у першому класі

 11. A partizánok dicsőségét méltató emléknap

 12. «День партизанської слави.»

 13. «День партизанської слави.»

 14. Я і навколишнє середовище

 15. Я і навколишнє середовище

 16. 4. hét: Én és a környezetem

 17. ТИЖДЕНЬ 3. ТЕМА ТИЖНЯ: «МОЇ ДРУЗІ»

 18. ТИЖДЕНЬ 3. ТЕМА ТИЖНЯ: «МОЇ ДРУЗІ»

 19. A 3. hét: A barátság

 20. 2. hét - Az Én/ A Mi Osztályunk