Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Az Országház Vadásztermében fogadták azt a mintegy kétszáz gyermeket, akik az "Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért " pályázat keretében töltöttek el egy hetet a zánkai Erzsébet Táborban, majd a mai napon Budapestre látogattak.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a tavalyi évhez hasonlóan az "Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért" pályázat keretében egyhetes táborozásra várta a 8-14 éves diákokat. A zánkai és a székelyföldi Ivóban lévő Erzsébet Táborok fogadták azt a közel 250 gyermeket, akik az előző évben nem vettek részt a pályázaton. Az Alapítvány a kárpátaljai magyar gyermekek számára a téli üdülés során teljes ellátást és színes programokat biztosított.

A zánkai tábor utolsó napján a fiatalok Budapestre látogattak, ahol először megtekintették a Budai Vár legfőbb nevezetességeit. A Kossuth térre érkezve az Országházban rövid idegenvezetés keretében megismerkedtek az épület történetével, majd a Kupolateremben megtekintették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, továbbá a Díszőrség bemutatóját. A program végén egy közös fotózás alkalmával örökítették meg a pillanatot, és az Országház-látogatást követően a csoportok hazaindultak.

A tavalyi év során több ezer kárpátaljai magyar gyermek anyaországi üdülése érdekében együttműködést kötött Magyarország Kormánya nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványa, valamint az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).
Az együttműködés első lépéseként 2015 nyarán összesen 10 turnusban érkeztek kárpátaljai magyar gyermekek a zánkai Erzsébet Táborba, ahol az Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért elnevezésű kiírás keretében mintegy háromezer 8-14 év közötti kárpátaljai magyar gyermek táborozott. Az egyhetes kikapcsolódás során a fiataloknak lehetőségük volt találkozni és barátságokat kötni anyaországi társaikkal.

A kormány folytatta kezdeményezését, ezzel is segítve a krízishelyzetben élő kárpátaljai magyar családokat, hiszen közös a felelősség a külhoni magyarság iránt. Az együttműködés második lépéseként zajlott le a közel 250 gyermek egyhetes téli üdülése a zánkai és ivói Erzsébet Táborokban.

A pályázat kiemelkedő fontosságú, hiszen a határokon átívelő barátságok tovább erősítik a programban részt vevő fiatalok magyarságtudatát. 

Forrás: Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség

 1. День захисника України «Фактор свободи»

 2. День захисника України «Фактор свободи»

 3. A nem kívánt terhesség és az abortusz következményei

 4. Ültess Fát!

 5. A szabadságharc hőseire emlékeztünk a Nagydobronyi Középiskolában

 6. Відзначення Всеукраїнського дня бібліотек у Великодобронській ЗОШ І-ІІ…

 7. A könyvtárosok összukrajnai napja a Nagydobronyi Középiskolában

 8. CSIP-CSUP VÁSÁR

 9. Протидії булінгу у Великодобронській ЗОШ

 10. Протидії булінгу у Великодобронській ЗОШ

 11. Alakuló diákönkormányzati gyűlés

 12. Beszámoló a Zánkai vakációról

 13. Вручення свідоцтв про неповну середню освіту у Великодобронській загал…

 14. Bizonyítványosztás a Nagydobronyi Középiskolában

 15. Bizonyítványosztás a Nagydobronyi Középiskolában

 16. Вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти у Вел…

 17. Про зарахування дітей до 1 класів

 18. Свято останнього дзвоника у Великодобронській ЗОШ

 19. Ballagás 2019

 20. Nyár – vakáció