ONLINE CLASSROOMS

 
1-A 2-A 3-A 4-A 5-A 6-A 7-A 8-A 9-A 10-A 11-A
1-B 2-B 3-B 4-B 5-B 6-B 7-B 8-B 9-B 10-B 11-B
1-C 2-C 3-C 4-C 5-C 6-С   8-C      
1-D     4-D 5-D            

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Az Országház Vadásztermében fogadták azt a mintegy kétszáz gyermeket, akik az "Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért " pályázat keretében töltöttek el egy hetet a zánkai Erzsébet Táborban, majd a mai napon Budapestre látogattak.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a tavalyi évhez hasonlóan az "Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért" pályázat keretében egyhetes táborozásra várta a 8-14 éves diákokat. A zánkai és a székelyföldi Ivóban lévő Erzsébet Táborok fogadták azt a közel 250 gyermeket, akik az előző évben nem vettek részt a pályázaton. Az Alapítvány a kárpátaljai magyar gyermekek számára a téli üdülés során teljes ellátást és színes programokat biztosított.

A zánkai tábor utolsó napján a fiatalok Budapestre látogattak, ahol először megtekintették a Budai Vár legfőbb nevezetességeit. A Kossuth térre érkezve az Országházban rövid idegenvezetés keretében megismerkedtek az épület történetével, majd a Kupolateremben megtekintették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, továbbá a Díszőrség bemutatóját. A program végén egy közös fotózás alkalmával örökítették meg a pillanatot, és az Országház-látogatást követően a csoportok hazaindultak.

A tavalyi év során több ezer kárpátaljai magyar gyermek anyaországi üdülése érdekében együttműködést kötött Magyarország Kormánya nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványa, valamint az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).
Az együttműködés első lépéseként 2015 nyarán összesen 10 turnusban érkeztek kárpátaljai magyar gyermekek a zánkai Erzsébet Táborba, ahol az Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért elnevezésű kiírás keretében mintegy háromezer 8-14 év közötti kárpátaljai magyar gyermek táborozott. Az egyhetes kikapcsolódás során a fiataloknak lehetőségük volt találkozni és barátságokat kötni anyaországi társaikkal.

A kormány folytatta kezdeményezését, ezzel is segítve a krízishelyzetben élő kárpátaljai magyar családokat, hiszen közös a felelősség a külhoni magyarság iránt. Az együttműködés második lépéseként zajlott le a közel 250 gyermek egyhetes téli üdülése a zánkai és ivói Erzsébet Táborokban.

A pályázat kiemelkedő fontosságú, hiszen a határokon átívelő barátságok tovább erősítik a programban részt vevő fiatalok magyarságtudatát. 

Forrás: Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség

 1. A GYŐZELEM-NAPJA

 2. День Європи

 3. Back to school - Online classrooms

 4. Távoktatás!

 5. Дистанційне навчання!

 6. Hej Rákóczi,Bercsényi…

 7. Результати вибору підручників 3 клас

 8. Вшанування подвигу учасників Революц…

 9. Вшанування подвигу учасників Революц…

 10. Debalcevói harcok

 11. Február 15-én méltatjuk az Afganisztánból kivonult szovjet katon…

 12. A Szép Magyar Beszéd ünnepe Nagydobronyban

 13. Megemlékezés a Kruti csatáról

 14. A magyar kultúra napja

 15. Курси-2020-2025

 16. Учні Великодобронської загальноосвіт…

 17. Jótékonysági fellépés a Nagydobronyi Rehoboth Szeretetotthonban!

 18. Mikulás a Nagydobronyi Középiskolában

 19. Святий Миколай у Великодобронській за…

 20. ПРОТОКОЛ ІІ ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМ…