ONLINE CLASSROOMS

 
1-A 2-A 3-A 4-A 5-A 6-A 7-A 8-A 9-A 10-A 11-A
1-B 2-B 3-B 4-B 5-B 6-B 7-B 8-B 9-B 10-B 11-B
1-C 2-C 3-C 4-C 5-C 6-С   8-C      
1-D     4-D 5-D            

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

A világ olyan gyönyörű, hogy egyre nagyobb felelősség embernek lenni.

Szabó Magda

 

Én és a környezetem

 

A negyedik hét során a gyerekek nap mint nap többet ismertek meg az őket körülvevő környezetből. Reggeli beszélgetőkörök alkalmával elmondhatták, mi mindent láttak, míg az iskoláig értek, esetleg milyen állattal találkoztak útközben.

Rövid mesefilm megtekintése után elemezték a látottakat, növényeket és állatokat ábrázoló számolóanyag segítségével játszva  ismerkedtek a mennyiség fogalmával. Tanulmányi sétát tettek az iskola udvarán, mely során felfedezték, milyen növények találhatók az adott területen.

Megtanulták megkülönböztetni az élő és élettelen természetet, valamint az ember alkotta tárgyakat. Fejlesztő feladatlapok sokaságával mélyítették el tudásukat a környezetismeret témakörében.

Ukrán órákon megtanulták az egészség szempontjából hasznos zöldség és gyümölcsneveket, igyekezve egyszerű mondatokat alkotni a tanult szavakból. Tudatosították az egészséges táplálkozás fontosságát is.

Művészet órán a természet hangjaival ismerkedhettek meg játékos formában: megfigyelték a vízcsobogást, a madárfüttyöt és a kövek összekoccanását. De nem csupán a természet hangjaival ismerkedtek, a többi érzékszervüket is aktívan használták: illatokat és ízeket próbáltak felismerni a „csukott szemmel” c. játék közben.

Az élménynaplóba minden nap lerajzolhatták az adott nap témáját. A hét végén természetes anyagokból alkothattak tárgyakat, összefoglalva egész heti tevekénységüket: mi az, ami körülveszi őket, és milyen csoportokat ismertek meg a környezetből. Megmutattuk nekik, hogyan óvhatják  környezetüket, és mit tehetnek azért, hogy ne váljon a Föld egy kietlen és szomorú hellyé.

A hét összegzéseként elmondhatjuk, kis elsőseink megtanulták: ha óvják és védik a természetet, akkor okosan és előrelátóan cselekednek, mert nem hagyják, hogy felnőtt korukra eltűnjenek az állatok és a növények a Földről. Ezt az üzenetet vitték haza a szülőknek is, hogy bennük is tudatosuljon a természet védelmének fontossága.

Hadar Judit, a Nagydobronyi Középiskola tanítőnője

 1. Поради батькам

 2. Поради батькам обдарованих дітей

 3. ПАМ’ЯТКА ВЧИТЕЛЮ ДЛЯ РОБОТИ З ОБДАРОВ…

 4. Greening of the Planet

 5. «Озеленення планети»

 6. Грант для учнів та студентів від VENCON.UA

 7. Учні Великодобронського ліцею вшанув…

 8. Оголошується конкурс

 9. Леся Українка

 10. Rajzverseny : „ A tél csodái ”

 11. Конкурс малюнків « Чудеса( дива) зими»

 12. Дня пам'яті Героїв Крут -2021

 13. День Соборності

 14. Karácsonyi ünnepség a Nagydobronyi Középiskolában

 15. Різдво - чи не найголовніше свято в наш…

 16. Всесвітній День боротьби зі СНІДом

 17. Голодомор

 18. Благодійна робота у Великодобронські…

 19. Jótékonysági munka a Nagydobronyi Középiskolában

 20. Про проведення заходів щодо Дня Гідно…