Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

A Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar általános iskolai diákok hagyományos nemzetközi matematikaversenye kezdődött pénteken Beregszászban, a vetélkedőn több mint 300 diák méri össze tudását.

A negyedik alkalommal megrendezett matematikaversenyen, amelynek ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont, Kárpátalja mellett Magyarországról, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről érkezett 5–8. osztályos tanulók vesznek részt. A Kárpátalján másodízben tartott megmérettetést a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ), a Rákóczi-főiskola és a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezte.

Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke, a Rákóczi-főiskola rektora az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás után a matematikatanárok voltak azok, akik leghamarabb egymásra találva először szerveztek nemzetközi matematikaversenyt a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar diákok számára, mindenekelőtt középiskolásoknak. A pedagógusok azonban rájöttek, hogy a középiskolában a diákok csak akkor sajátíthatják el sikerrel a matematikát, ha azt már az általános iskolában odaadással tanulják, amihez jó ösztönzést jelentenek a nemzetközi megmérettetések – tette hozzá. A szakember nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy idén ismét Kárpátalja, és azon belül a Rákóczi-főiskola adhat otthont a rangos vetélkedőnek, amelyre több mint háromszázan jelentkeztek. A matematikaverseny nemzetközi magyar mezőnye egységes szempontok szerint méri össze tudását, s ez, mivel jelentős kihívás, komoly felkészülésre ösztönzi a kárpátaljai magyar iskolák tanulóit is – emelte ki.

Orosz Ildikó azt is elmondta, hogy a négynapos vetélkedőn részt vevő diákokat és az őket kísérő tanárok számára számos kulturális programot szerveztek. A Kárpátaljával történő ismerkedés során a vendégeket a Rákóczi-főiskola turisztika szakos hallgatói kalauzolják majd – fűzte hozzá. Egyúttal köszönetet mondott a matematikaverseny megrendezéséhez anyagilag hozzájáruló magyarországi hivataloknak, így mások mellett az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosságának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzatának, amelyek összesen hat és fél millió forinttal támogatták a rendezvényt.

A IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny hétfőn ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul.

(MTI)

Forrás: Karpataljalap.net

 1. ТИЖДЕНЬ 2 ТЕМА ТИЖНЯ: «МІЙ/НАШ КЛАС»

 2. 2. hét - Az Én/ A Mi Osztályunk

 3. ТИЖДЕНЬ 2 ТЕМА ТИЖНЯ: «МІЙ/НАШ КЛАС»

 4. Я – школяр

 5. Én – az iskolás… Iskolás lettem

 6. Я – школяр

 7. Tanévnyitó ünnepség a Nagydobronyi Középiskolában

 8. Свято першого дзвоника у Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ст.

 9. Tanévnyitó ünnepség a Nagydobronyi Középiskolában

 10. Вибір та замовлення підручників для учнів 1, 5, 10 класу (2)

 11. Результати державної підсумкової атестації учнів 9-х класів у 2017-201…

 12. Наказ про зараховання учнів 1-х класів

 13. Наказ про зараховання учнів 1-х класів

 14. Нова українська школа - онлайн-курс для вчителів початкової школи

 15. Нова українська школа

 16. Tanévzáró ünnepség a Nagydobronyi Középiskolában

 17. Beiratkozás a Nagydobronyi Középiskolába

 18. Результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників для …

 19. Роз'яснення МОН щодо найпоширеніших запитань щодо зарахування дітей до…

 20. Учаснику ЗНО: що необхідно знати напередодні тестування