Képtalálat a következőre: „nagydobronyi középiskola”
Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

A Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar általános iskolai diákok hagyományos nemzetközi matematikaversenye kezdődött pénteken Beregszászban, a vetélkedőn több mint 300 diák méri össze tudását.

A negyedik alkalommal megrendezett matematikaversenyen, amelynek ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont, Kárpátalja mellett Magyarországról, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről érkezett 5–8. osztályos tanulók vesznek részt. A Kárpátalján másodízben tartott megmérettetést a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ), a Rákóczi-főiskola és a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezte.

Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke, a Rákóczi-főiskola rektora az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás után a matematikatanárok voltak azok, akik leghamarabb egymásra találva először szerveztek nemzetközi matematikaversenyt a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar diákok számára, mindenekelőtt középiskolásoknak. A pedagógusok azonban rájöttek, hogy a középiskolában a diákok csak akkor sajátíthatják el sikerrel a matematikát, ha azt már az általános iskolában odaadással tanulják, amihez jó ösztönzést jelentenek a nemzetközi megmérettetések – tette hozzá. A szakember nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy idén ismét Kárpátalja, és azon belül a Rákóczi-főiskola adhat otthont a rangos vetélkedőnek, amelyre több mint háromszázan jelentkeztek. A matematikaverseny nemzetközi magyar mezőnye egységes szempontok szerint méri össze tudását, s ez, mivel jelentős kihívás, komoly felkészülésre ösztönzi a kárpátaljai magyar iskolák tanulóit is – emelte ki.

Orosz Ildikó azt is elmondta, hogy a négynapos vetélkedőn részt vevő diákokat és az őket kísérő tanárok számára számos kulturális programot szerveztek. A Kárpátaljával történő ismerkedés során a vendégeket a Rákóczi-főiskola turisztika szakos hallgatói kalauzolják majd – fűzte hozzá. Egyúttal köszönetet mondott a matematikaverseny megrendezéséhez anyagilag hozzájáruló magyarországi hivataloknak, így mások mellett az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosságának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzatának, amelyek összesen hat és fél millió forinttal támogatták a rendezvényt.

A IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny hétfőn ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul.

(MTI)

Forrás: Karpataljalap.net

 1. Beiratkozás a Nagydobronyi Középiskolába

 2. Результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників для …

 3. Роз'яснення МОН щодо найпоширеніших запитань щодо зарахування дітей до…

 4. Учаснику ЗНО: що необхідно знати напередодні тестування

 5. Nyílt köznevelési pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására a …

 6. „Kisebbségvédelem Európában” c. nyári egyetem – 2018

 7. Вибір та замовлення підручників для учнів 1, 5, 10 класу

 8. Beszámoló a Rákóczi Szövetség XXXII. Vezetőképzőjéről

 9. «День перемоги в Європі»

 10. День Матері

 11. Anyák napi műsor a Nagydobronyi Középiskolában

 12. Tisztasági nap a Nagydobronyi Középiskolában

 13. Актуальні питання євроатлантичної інтеграції

 14. Угорські знавці рідної мови завершили змагання

 15. Peti kis manói

 16. Nincs szabadság Petőfi nélkül

 17. Вибір та замовлення підручників для учнів 5 класу

 18. Tisztelt szülők és tanulók!

 19. Вшанування сотої річниці Героїв Крут

 20. A kruti csata